Deelnemers Oesterfestival 2018

1 Barbier 

Dit jaar voor het eerst, Barbier “Bier met Stijl”. Luc Weemaes, de oprichter van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier. Het begon op zijn 18e als een soort lolletje. De combinatie van jaren hobby brouwen en het behalen van zijn bierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Hij heeft in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren. Barbier® werd een feit. Barbier®, bier met stijl. Barbier is een stijlvol en smaakvol bier dat overal gedronken kan worden en zo dus ook op het Oesterfestival.

biermetstijl.com

2 Visbroertjes 

Dit jaar kunnen ze zeker niet ontbreken ; De Visbroertjes. De gebroeders Luuk en Wiebe de Haan hebben beide een ongekende passie voor vis en hebben al meer dan 15 jaar ervaring in het verkopen en bereiden ervan! Je gaat ze gegarandeerd zien en/of horen dus aarzel niet om, zoals zij zelf zeggen “De libidobommen” te proeven!

visbroertjes.nl

3 Zilt-E 

Bij Zilt-E® kookt Hans Everse met liefde, enthousiasme en plezier, met de seizoenen mee, met lokale (waar mogelijk biologische) ingrediënten, geen poespas op het bord en zonder smaakversterkers uit pakjes of zakjes. Onze gerechten zitten boordevol seizoen groenten en worden bereid met gezuiverd Oosterscheldewater waardoor ze vol van smaak zijn – 100% echte smaak -, maar toch minder zout bevatten. Gezonder en lekkerder, ziltzaam lekker!

zilt-e.nl

4 Taste Culinair 

Bastiaan Sinke organiseert al jaren kwalitatieve feesten met een culinaire inslag! Zijn motto is dan ook: Als het écht goed moet zijn…. Daar staat het oesterfestival ook voor; een kwalitatief en culinair festival wat goed moet zijn!
Vergeet dus zeker ook niet om een bezoekje te brengen aan de stand van Taste culinair om zijn creaties te proeven!

tasteculinair.nl

5 Wijnhoeve de Kleine Schorre 

Wijnhoeve de Kleine Schorre staat ook dit jaar weer op het oesterfestival. Johan van der Velde is iedere dag bezig met de beste druiven te selecteren voor zijn wijnen. Zo is zijn keuze van de druivenrassen is gebaseerd op een aantal criteria. Een daarvan is dat de wijnen naadloos aan moeten sluiten op het goede dat Zeeland al sinds jaar en dag te bieden heeft, namelijk de Zeeuwse Zilte Zaligheden waaronder mosselen, oesters en kreeft. Ga dus zeker even langs bij zijn stand op het Oesterfestival!

dekleineschorre.nl

6 Nolet's Vistro 

Nolet’s Vistro is gelegen aan de Oosterschelde, nabij de mosselbanken en oesterputten wat een belangrijke bron is voor chefs Danny en Juri Nolet ! Dagelijks bereiden zij hier de mooiste gerechten met streekgebonden producten van de Oosterschelde en omgeving. Dit gaan zij ook doen in het weekend van 22/23/24 september bij het Oesterfestival ! Kom zeker even kijken en proeven !

vistro.nl

7 World of Oysters 

World of Oyster is ook een nieuwe partner van het oesterfestival. World of oyster heeft hechte banden met verschillende oesterkwekers van over de hele wereld! World of oyster laat u oesters proeven van alle uithoeken van de wereld met ieder een eigen én uniek verhaal. Zoveel verschillende oesters bij elkaar zie je niet iedere dag, maar wel bij het oesterfestival op 22/23/24 september!

worldofoysters.nl

9 Zeeuwse Chef & de Oesterbeurs 

Van Engelenburg heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de vrijetijdssector! Gelegen in het volgens hen “Parel aan de Oosterschelde “ namelijk Yerseke zorgen zij er voor dat de gast altijd centraal staat! Combineer dat met het restaurant dat in 2016 is uitgeroepen door de PZC tot “Beste Restaurant” dan is succes verzekerd! Kijk, proef en beleef wat deze mannen voor mooie gerechten maken!

van-engelenburg.nl / oesterbeurs.nl

10 Slot Oostende 

Er wordt weer bier gebrouwen in Goes! De brouwerij brouwt modern en efficiënt, maar wel op basis van traditie. De Slot Oostende bieren vallen daarom ook goed in de smaak bij mensen die kennis willen maken met speciaal bieren. De Slot Oostende bieren hebben het Zeker Zeeuws streekkeurmerk en horen daarom horen ook zij weer op het festival.

slotoostende.nl

11 Blend Brothers 

De mannen van de blend Brothers maken dit jaar hun intrede bij het Oesterfestival. Kamiel en Hendrik hebben al veel ervaring festivals! Zo hebben zij in 2017 het beste festival gerecht gemaakt op Tomorrowland ; de Blend croquette. Speciaal voor het festival ontwikkelen ze een speciale croquette! Deze mag je zeker niet missen!!

blend-group.eu

12 Oesterij 

Ook dit jaar is de Oesterij wederom van de partij op het Oesterfestival. Op hun eigen historische oesterputten zullen zij ook dit jaar u weer voorzien van heerlijke Zeeuwse mosselen.

oesterij.nl

13 Oyester 44 & Hermit Gin 

Chris Liebau, fan van Wodka & schaal-en schelpdieren heeft in 2017 een Wodka ontwikkeld dat mede bestaat uit destillaat gemaakt van oesters en gefilterd Oosterschelde water. De oesters komen van de Oesterij, en daarmee hoort Oyester 44 dus ook echt op het festival! Ze staan samen met Hermit Gin. Een gin gemaakt met enkel natuurlijke ingrediënten waaronder ook wederom Oosterschelde water. Oyester 44 en Hermit Gin hebben de handen ineen geslagen en zullen zorgen voor de nodige cocktails op het oesterfestival.

oyester44.com / hermitgin.com

14 Zeeuwse Oestermannen 

Dit jaar zullen de Zeeuwse oestermannen ook weer op hun vertrouwde plekje op het festival aanwezig zijn! De passie en vriendschap is duidelijk zichtbaar bij de Oestermannen. Zo hebben ze al meerdere keren meegedaan aan nationale en internationale kampioenschappen oestersteken, dus wil je weten hoe het moet, neem dan zeker even een kijkje bij hen!

15 De Zeeuwse Zeewierhandel 

Jan Kruijsse trekt dagelijks bij laag water over de droogvallende oevers van natuurgebied de Oosterschelde om daar Roodhoorntjeswier, Zeesla, Visdraadwier, Iersmos en Japans bessenwier en in het seizoen ook Wakamé te oogsten. Deze zal hij verwerken in heerlijke hapjes die u op het oesterfestival kunt verkrijgen! Zoals Jan altijd zegt: Kies dus niet voor zeewier maar voor zee(uw)wier, als u voor het beste wilt gaan.

zeeuwsezeewierhandel.nl

16 Oesterparel 

De mensen van de Oesterparel zijn gepassioneerd en vakkundig. Ze weten van de hoed en de rand en kennen de zee als hun broekzak. Ze weten hoe je een oester behandelt namelijk Delicaat. Verser dan vers maakt Holger van der Heul de oesters voor uw neus open. Holger zegt altijd: “Loopt het water u ook al in de mond? Bij mij wel... het blijft een passie die ik graag met u wil delen”

oesterparel.nl

17 Vliegendt hert 

Wijn is Ben van Velzen zijn passie. Een passie die hij graag met je wilt delen. Ben van Velzen heeft diverse wijn-spijscursussen gevolgd en wijnreizen over de hele wereld gemaakt. Met zijn kennis en ambitie vertelt hij je graag meer over de talloze wijnen en smaakcombinaties van Vliegendt Hert die hij zal serveren!

vliegendthert.nl

18 Kingfish Zeeland 

Mart Scherp maakt tijdens het Oesterfestival een bereiding met een unieke vis; The Dutch Yellowtail. Volgens hem is deze vis zeer bijzonder en veelzijdig te bereiden: “De vis kan gerookt worden, zoals zalm, kort gegrild/gebakken in pan of op BBQ, rauw als tartaar, dungesneden en gemarineerd, als Sashimi, of als Ceviche kort 'gegaard' in Citrus”. Kingfish en Mart zullen u laten kennismaken met een van de meest pure, verse en duurzame vissen op dit moment!

kingfish-zeeland.com

19 Caisson 

Voor veel Zeeuwen en mensen die Zeeland in- en uitrijden, is ‘de Caisson’ in Kapelle een oude bekende. Inmiddels heeft deze gezellige pleisterplaats een compleet nieuwe en eigentijdse uitstraling. CAISSON is een zaak waar je op tal van manieren kunt genieten: van een ontbijt of een cappuccino in de vroege ochtend tot een heerlijke lunch, borrel of diner. CAISSON staat synoniem voor gezelligheid, liefde voor gasten en aandacht voor kwaliteit. Daarbij zoeken zij altijd naar variatie met verse huisbereide streekproducten, gecombineerd met een persoonlijke benadering en tintje Zeeuwse gastvrijheid. Op het oesterfestival zullen ze u laten genieten van de lekkerste verschillende koffie en cappuccino!

www.decaisson.nl

20 Hierbas de las Dunas 

Hierbas de las Dunas is een likeur van achttien soorten kruiden, bloemen en planten uit de duinen. Hoewel een likeur doorgaans met gedroogde kruiden wordt gemaakt, gebruikt bedenker en chef-kok Syrco Bakker (restaurant Pure C, Cadzand) uitsluitend verse ingrediënten. Het resultaat is een drankje met een pure, zilt-zoete smaak dat zich perfect leent als aperitief, digestief of in een cocktail. Syrco Bakker over zijn nieuwe vondst en de kruisbestuiving tussen keuken en bar;“Zelf een likeur ontwikkelen was voor mij een logische volgende stap.”

hierbasdelasdunas.com